Onderstaande tekeningen zijn in opdracht gemaakt voor een kalender van de IJMOND.    6 totaal verschillende sferen van kenmerkende plekken in en rondom IJmuiden.

De originele afbeeldingen zijn 70 x 50. Gemaakt in gemengde techniek van potlood, aquarel en gouache.

 

 

JAN_FEBsleephelling met boomkorkotter ‘Hanne Lise’ in de winter. Sneeuwbuien vanaf de Noordzee komen opzetten. De zon gaat al zeer vroeg onder.

JUL_AUGstrandhuisjes op nieuwe Kleine strand.    Door aanleg van de insteek-buitenhaven op het oude kleine strand moesten de strandhuisjes worden verplaatst. Er is nu een hoog talud gemaakt waarop deze huisjes zomers kunnen staan.      Typerend voor de IJmond zijn de grote witte stoomwolken van de voormalige Hoogovens. Onder kinderen bekend als de ‘Wolkenfabriek’ .                                          MAARTAPRVoorjaar in de Vissershaven met sleepboten van Fa. Iskes en de voormalige IJmuidense reddingsboot ‘Johanna Louisa’ bij de KNRM steigers.                 Op de achtergrond het ZEE- en Havenmuseum. Een prachtig maritiem museum. De moeite van bezoeken zeker waard!NOV_DECDezelfde Vissershaven nu in westelijke richting. Een regenachtige stormdag in november;         De haven op zondag ligt vol lege visserschepen. Morgen varen ze weer uit.  Op de achtergrond een lijn-cruise schip van DFDS. Elke dag op en neer naar Newcastle, Engeland.     In de verte het forteiland.  MEI_JUNIDe Felison Terminal bij de kop van de haven. Op de voorgrond sleepboten van Fa. Svitzer en de klipper ‘Amsterdam’ aan de steiger.  SEP_OKTDe Noordersluis in nazomerlicht. Ooit de grootste sluis ter wereld. In 1929 in gebruik genomen en nog altijd een prachtige plek om schepen te kijken. Dan pas realiseer je hoe groot ze in het echt zijn!